Téves a paleolit táplálkozás alaptétele, amely szerint a DNS nem alkalmazkodott a mai ember étrendjéhez. Helytelen a tejet, a keményítőt a modern betegségek okának tekinteni, a kérdés ennél jóval összetettebb.
Ebből ez a kulcsmondat, amit én is mindig propagáltam itt a diétákkal kapcsolatban. Örülük, hogy egyre több tanulmány támasztja alá, amit korábban mondtam. :)
"az ősembernek nagyjából annyira volt speciális az étrendje, mint egy medvének, és leginkább azt ette, amibe épp belebotlott"
Az ember minden szart meg tud enni. Ennyi. Ezért tudtunk kozmopolita fajjá válni + élhet teljes, egészséges életet valaki az egymástól totálisan különböző japán, mexikói, mediterrán, indiai, mongol vagy inuit konyhán élve is. A lényeg, hogy ne legyen egyoldalú a táplálkozás + a táplálék a természeteshez hasonló arányban tartalmazza az egyes összetevőket (ezért nem jó finomított cukrot enni, mert egyszerű szénhidrátokat, pláne töményen, valójában nagyon keveset találnánk a természetes táplálékunkban). De a húszabálás propagálása is legalább ekkora hülyeség, ahogy a gabonafélék kárhoztatása is. De persze mindig kell valamilyen új diéta divatirányzat, amit meglovagolva lehet főzőtanfolyamokat szervezni, speciális éttermeket nyitni, új élelmiszerkészítményekre rászoktatni az arra fogékonyakat.
"az ősembernek nagyjából annyira volt speciális az étrendje, mint egy medvének, és leginkább azt ette, amibe épp belebotlott"
Az ember minden szart meg tud enni. Ennyi. Ezért tudtunk kozmopolita fajjá válni + élhet teljes, egészséges életet valaki az egymástól totálisan különböző japán, mexikói, mediterrán, indiai, mongol vagy inuit konyhán élve is. A lényeg, hogy ne legyen egyoldalú a táplálkozás + a táplálék a természeteshez hasonló arányban tartalmazza az egyes összetevőket (ezért nem jó finomított cukrot enni, mert egyszerű szénhidrátokat, pláne töményen, valójában nagyon keveset találnánk a természetes táplálékunkban). De a húszabálás propagálása is legalább ekkora hülyeség, ahogy a gabonafélék kárhoztatása is. De persze mindig kell valamilyen új diéta divatirányzat, amit meglovagolva lehet főzőtanfolyamokat szervezni, speciális éttermeket nyitni, új élelmiszerkészítményekre rászoktatni az arra fogékonyakat.