Téves a paleolit táplálkozás alaptétele, amely szerint a DNS nem alkalmazkodott a mai ember étrendjéhez. Helytelen a tejet, a keményítőt a modern betegségek okának tekinteni, a kérdés ennél jóval összetettebb.
A fehérjeszükségletet optimálisan fedezni nem lehetetlen, de nagyon nehéz vegetáriánus táplálkozással, mert más a növények aminosav-összetétele. + Semmi értelme ezzel zsonglőrködni, a mi emésztésünk nem kizárólag növényi táplálék feldolgozására van berendezkedve, hanem vegyes táplálkozásra. Előbbi ugyanúgy megerőlteti mint a kizárólagos húsevés (bár utóbbi azért kétségtelenül jobban - ebből is látszik, hogy az a természetes, hogy növényi táplálékból kell többet fogyasztani, húsból kevesebbet). Az állati zsírokat viszont növényi táplálékból nem lehet pótolni, és azok is kellenek.
A vegetáriánust (tehát aki eszik tejet, tojást, mézet, esetleg halat, ilyesmiket, csak a színhúst és a belsőségeket hanyagolja) nem, de a vegán étrendet bizony kizárja az emberi fiziológia, ebben téved a cikk. Aki kizárólag ilyen étrenden él, és nem szed mellé megfelelő táplálékkiegészítőket (ami viszont megkérdőjelezi az egész vegánság létjogosultságát...), annál hiánybetegségek, és azok folyományaként elsősorban idegélettani és izomműködést érintő diszfunkciók fognak előbb-utóbb kialakulni.
Azzal egyetértek, hogy a szélsőséges húsevő életmód sokkal károsabb. Azzal is, hogy mivel a friss, nyers húst csak feldolgozva tudjuk megemészteni, ez valószínűleg nem képezte a természetes étrendünk részét. Itt a dögevő-teória kaphat egy pontot. De a tojást, tejet, halhúst, rovarlárvát pl. nyersen is meg tudjuk emészteni, tehát az sem igaz, hogy egyszerűbb állati fehérjeforrásokat ne fogyasztottunk volna (valószínűleg az említettek voltak azok mínusz a tej, mert arra nyilván inkább a háziállatok domesztikációja során kaptunk rá - de azért kaphattunk rá, mert amúgy is képesek voltunk a hasonló táplálékforrásokat megemészteni).
A vegetáriánust (tehát aki eszik tejet, tojást, mézet, esetleg halat, ilyesmiket, csak a színhúst és a belsőségeket hanyagolja) nem, de a vegán étrendet bizony kizárja az emberi fiziológia, ebben téved a cikk. Aki kizárólag ilyen étrenden él, és nem szed mellé megfelelő táplálékkiegészítőket (ami viszont megkérdőjelezi az egész vegánság létjogosultságát...), annál hiánybetegségek, és azok folyományaként elsősorban idegélettani és izomműködést érintő diszfunkciók fognak előbb-utóbb kialakulni.
Azzal egyetértek, hogy a szélsőséges húsevő életmód sokkal károsabb. Azzal is, hogy mivel a friss, nyers húst csak feldolgozva tudjuk megemészteni, ez valószínűleg nem képezte a természetes étrendünk részét. Itt a dögevő-teória kaphat egy pontot. De a tojást, tejet, halhúst, rovarlárvát pl. nyersen is meg tudjuk emészteni, tehát az sem igaz, hogy egyszerűbb állati fehérjeforrásokat ne fogyasztottunk volna (valószínűleg az említettek voltak azok mínusz a tej, mert arra nyilván inkább a háziállatok domesztikációja során kaptunk rá - de azért kaphattunk rá, mert amúgy is képesek voltunk a hasonló táplálékforrásokat megemészteni).